vippa_vill_mat_head_banner.jpg

Vill mat fra Oslo

 

Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) inviterer til Vill Mat fra Oslo for å feire at Oslo er Europeisk miljøhovedstad i år (Oslo europeisk miljøhovedstad 2019).

Søndag 26.mai fra kl. 12:00 skal vi vise Oslofolk at det er viktig å bruke og nyte bynaturen vår. Vi vil at dere skal få oppleve ingrediensene vi finner i Oslo og bli kjent med de naturlige prosessene som skaper dem. Denne dagen vil blant annet restaurantene på Vippa ha integrert nyttevekster som man finner i Oslo.

Denne dagen vil være fylt med aktiviteter for både store og små.

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) vil hjelpe barna med å fiske fra brygga. Fra ca. kl.13 – 15 kan dere lære å sløye fisk under kyndig veiledning, mens innendørs kan dere få tips om fluebinding til fisketurene. Sopp og nyttevekstforeningen vil ta med seg noen av dere for å se hvilke nyttevekster vi har i nærheten av Vippetangen. I tillegg vil det være en utstilling med nyttevekster hvor du også får smakt deg gjennom en del av det man kan finne i Oslo området.

I tillegg er vi så heldige å ha Villbrygg på besøk. Villbrygg er et håndverksbryggeri i Oslo som jobber med ville vekster sanket fra naturen. De produserer ulike fermenterte drikker med lavalkoholprosent. Nysgjerrig på hvordan man kan fange naturen i en flaske? Kom og hils på dem her på Vippa! Halvor fra Fuglen kommer også - og sammen med Villbrygg, vil dere får smake på mye gøy!

Ta med kjente og kjære - vi gleder oss til å se dere!

Akershusstranda 25, 0150 OSLO