Vårsoppmat.jpg

3 på 30: Vårens gourmet; Ramsløk, med gode alternativer, strutseving og skarlagen vårbeger

Våren er ankommet Osloområdet for alvor, og de første nyttevekstene er rett rundt hjørnet.

I 3 på 30 tar vi denne gangen vesentlig for oss nyttevekster, med utgangspunkt i de store "motevekstene" de siste årene, nemlig ramsløk og strutseving. Vi går gjennom kjennetegn og forvekslingsarter, men vi legger også stor vekt på bærekraftig sanking når det gjelder disse artene, og vil vise at det finnes mange gode alternativer alternativer til ramsløk som både er lettere å finne mange steder og som er minst like gode på smak (løkurt, seiersløk, villøk etc). Vi tar også en kort gjennomgang av den vakre soppen skarlagen vårbeger. Kanskje ikke en delikatesse når det gjelder smak, men den kan være et artig innslag som pynt, og ikke minst er det en meget "fotogen" sopp, som det er gøy å gå på vårlig fotojakt etter!

Kom i vårstemning, og meld deg på! NB! Kurset er åpent for alle i hele landet.

Om møtet:

Møtet vil bli arrangert i videokonferanseprogrammet Zoom. Informasjon om hvordan du logger deg på vil bli sendt ut tre timer før møtestart. Har du ikke fått påloggings-informasjon, sjekk først søppelposten din og så ta kontakt med møteleder på den oppgitte mailadressen.