OnkelTroll_bilde1_Ligger i skogen.jpg

Onkel Trolls spiskammer – en sankebedrift

Vi ser at det dukker fram stadig flere sankere her på Østlandet, og det er noe vi synes er bra. Onkel Trolls Spiskammer har nå faktisk holdt på i fire år, og utviklingen er ganske typisk.  Prosjektet til Kasza Koprowska og Anders Grande begynte med en brennende interesse for sopp og mat fra skogen.  De eksperimenterte med forskjellige produkter - som endte som julegaver til venner og familie. Men de merket at det interesse godt utover kjentflokken, så de begynte produksjon og salg av noen få varer.  Så ble flere produkter hvert år, nettbutikk og distribusjon til et titalls butikk i Østlandsområdet.  Både Kasza og Anders er soppsakkyndige og kurs har etterhvert blitt en del av porteføljen.

De nærmer seg nå det punktet at man kan begynne å tenke på sanking og kurs som et levebrød.  Det ville være bra og vi ønsker alle Onkel Troller velkommen.  Det bare gjennom å gjøre sopp og nyttevekster tilgjengelige og kjent for et større marked at vi kan få flere ut i skogen for å kjenne på gleden ved å høste.  Det er mer enn nok til alle!

Kasza og Anders skal fortelle om veien de har gått opp,  om utfordringer og milepæler på veien.  Så skal vi selvsagt få smake på varene.  De kommer til å lage litt forskjellige sauser og supper, vi tar med Jerky laget av sopp og vegansk ramsløkmajones.

Vi kommer til å ha medlemsmøter på Bruket den siste mandag i hver måned framover.  Møtene er gratis for medlemmer (dvs du må betale kr 1 for å melde deg på) og koster kr 50 for ikke-medlemmer.  Bruket er en fin bar på Grønland og man kan kjøpe mat og drikke før, under og etter møtet.  Følg med framover og bli med på interessante og sosiale kvelder.  

 

onkeltroll.no

facebook.com/onkeltrollsspiskammer/ 

#onkeltrolls

 

Schweigaards gate 34C, 0191 OSLO

Bruket åpnet i april 2018 og er en bar med pizzakjøkken, kafé, et møtested og arrangementslokale. Vi ligger midt i Landbrukskvartalet, som del av et spennende miljø og område i rivende utvikling - der Gamlebyen møter Grønland og Tøyen, Barcode og Oslo S. Se Bruketoslo.no