Steinsopp.jpeg

Lær deg mer

Vi arrangerer kurs på alle nivåer. Her kan du en ettermiddag lære deg hvordan du bruker tørket sopp eller hvordan du lager retter av løvetann. Vi har kveldskurs der du lærer deg grunnleggende prinsipper for botanikk eller mykologi. Vil du gå mer inn i stoffet? Da anbefaler vi grunnkursene og deretter videregåendekursene for enten nyttevekster eller sopp. Hvis du blir skikkelig hekta, så er kurset for å bli soppsakkyndig det foreløpige høydepunktet.

Alle kursene blir annonsert her og på Aktivitetskalenderen på Soppognyttevekster.no. Vi sender også ut info om kommende kurs i vårt nyhetsbrev. Finner du noe du har lyst på, så vær rask til å sikre deg en plass. Stort sett blir alt fulltegnet.

Årets kurs 2019

Oslo
Åpent for alle

Kurs som du kan melde deg på nå 20.april: Tangsafari i Engelsviken utenfor Fredrikstad (kurset er fullt) 4.mai:Tangsafari i Engelsviken utenfor Fredrikstad (kurset er fullt) 28.mai: Sertifiseringskurs for soppkontrollører 28.mai:Ginkurs med Fuglen (kurset er fullt) Mai: Mat av vårens ville vekster - grunnkurs (kurset er fullt) 25-26. Mai: Artsregistrering av sopp med bruk av GPS Mai-Juni:...

Tangsafari i Engelsviken utenfor Fredrikstad

Ting med Tang
kr 1 700,00
Åpent for alle

Bli med å utforske alger i maten Ting med Tang i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Kurset er for deg som ønsker å lære om denne kortreiste og næringsrike ressursen, men mangler kunnskap og inspirasjon til å komme i gang. Her trengs ingen forkunnskaper. Etter kurset vil du se på dette «mystiske» i fjæra med nye øyne. Hvorfor bør du bruke tang og tare i maten? Kan jeg høste den selv i fjæra?...

Tangsafari i Engelsviken utenfor Fredrikstad

Ting med Tang
kr 1 700,00
Åpent for alle

Bli med å utforske alger i maten Ting med Tang i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Kurset er for deg som ønsker å lære om denne kortreiste og næringsrike ressursen, men mangler kunnskap og inspirasjon til å komme i gang. Her trengs ingen forkunnskaper. Etter kurset vil du se på dette «mystiske» i fjæra med nye øyne. Hvorfor bør du bruke tang og tare i maten? Kan jeg høste den selv i fjæra?...

Mat av vårens ville vekster - grunnkurs

Geitmyra matkultursenter
kr 1 200,00
Åpent for alle

Grunnkurs i nyttevekster, 12 timer Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening arrangerer i år det populære kurset ”Mat av vårens ville vekster”. Her får du grunnleggende kunnskaper både i teori og praksis om de vanligste og beste nyttevekstene og hvordan man kan lage spennende retter av dem. Du aner ikke hvor lett tilgjengelige disse plantene er. Når du først har lært dem er sjansen  stor for...

Botanisk kunnskap om grønne ville vekster

Humanistskolen
kr 3 000,00
Åpent for alle

Dette er et omfattende kurs beregnet på de av våre medlemmer som ønsker å bli turledere/kursledere Ta med papir og skrivesaker, flora, andre plantebøker og en håndlupe (hvis du har). Krav til forkunnskaper; Vårt grunnkurs Mat av vårens ville vekster eller tilsvarende. Vi har vært så heldige å få botaniker Marit Helene Lie som faglig leder. Med seg har hun vår egen nyttevekstekspert Nikolai Kols...

Artsregistrering av sopp med bruk av GPS

Grorud samfunnshus
kr 1 000,00
Åpent for alle

Kurs i artregistrering og kartlegging, 16 timer Grorud samfunnshus Gårdsveien 6 0952 Oslo Datoer: 25-26 mai Påmelding innen 18.mai Kursledere: Siv Moen og Tove Jacobsen Kurset vil bestå av en blanding av kartleggingsturer, teori og praktiske øvelser.i registrering og er åpent også for de som ønsker å registrere planter. Alle deltakere må ha med egen PC/nettbrett, GPS og fotoapparat,...

Sertifiseringskurs for soppkontrollører

Marienlyst skole
Kun for soppsakkyndige

Sted: Marienlyst skole Tid: tirsdag 28/5-19 kl. 17.00-20.00 Kursleder: Kolbjørn Mohn Jenssen Sertifiseringsordningen ble vedtatt av styret i Norges sopp- og nyttevekstforbund i 2016. Målet med kurset er å sørge for at alle soppkontrollører har oppdatert og enhetlig kunnskap om artene på normlisten og vedtatte rutiner knyttet til gjennomføring av soppkontroll. Soppsakkyndige som besto Prø...

Ginkurs med Fuglen

Brenneriet
kr 800,00
Åpent for alle

Dette populære kurset er endelig tilbake på OOSN-kalenderen! Lær å lag din egen gin med Halvor Digernes fra Fuglen. Bruk en kveld til å utforske ulike nyttevekster som brukes til å smaksette gin, teknikker for å få frem smakene og hvordan det kan brukes i cocktails. Kurset har en aldersgrense på 21 år.

Kurs for utdannelse av soppsakkyndige

Grorud samfunnshus
kr 3 000,00
Åpent for alle

Kurset holdes over to helger: 23. - 25 august og 20 - 22 september. Tilsammen 40 timer Sted: Grorud Samfunnshus (sal 2 den 24 august, rom 4 resterende dager) Gårdsveien 6, 0952 Oslo Kursledere: Håkon Bøås og Trond Berg-Hansen Innhold: Kurset omfatter 40 timers undervisning fordelt på teori og praksis (forelesninger,ekskursjoner, demonstrasjoner og bestemmelsesøvelser). I løpet av kurset...