Nyttevekster_geitemyra.jpeg

Mat av vårens ville vekster

Grunnkurs i nyttevekster

Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening arrangerer i år det populære kurset ”Mat av vårens ville vekster” i to omganger (et i Oslo og et i Asker). Det første kurset begynner 3.mai og det andre begynner 4.mai.
Her får du grunnleggende kunnskaper både i teori og praksis om de vanligste og beste nyttevekstene og hvordan man kan lage spennende retter av dem.
Du aner ikke hvor lett tilgjengelige disse plantene er. Når du først har lært dem er sjansen  stor for at du bare kan stikke ut en tur rundt hjørnet for å hente dagens middag. Sunne, næringsrike og vakre vekster rett fra der du bor. 

Kurset går over fire ettermiddager, tre timer hver gang. Til slutt får du faktisk diplom, for kurset er godkjent av Studieforbundet natur og miljø.

De to første kursdagene:Generelt om ville planter til mat og drikke, med forelesning og demonstrasjon med friske planter. Du lærer om hvordan du kan kjenne enkeltplanter igjen og om hvordan de har vært brukt tidligere. Det blir om bladgrønnsaker og krydder- og teplanter, og deres næringsinnhold. Vi gjennomgår også hvordan planter best kan plukkes og oppbevares.
Tredje dag samler vi planter og siste kursdag lager vi mat av fangsten

Kurslokalet blir på Geitmyra matkultursenter, Tåsenveien 2, 0462 Oslo.(ikke Geitmyra skolehage, men inne på Nordre gravlund - se www.geitmyra.no)
Kursledere:
Emilie Gjærum
Torill Raastad

Pris: kr 1150
Pris Medlemmer: kr 850

Ved avmelding senest to uker før kursstart blir kursavgiften tilbakebetalt

 

Fredag 4. mai, 18.00-21.00

Teori på Geitmyra matkulrtursenter

Fredag 11. mai, 18.00-21.00

Teori på Geitmyra matkulrtursenter

Fredag 18. mai, 17.00-20.00

Ekskursjon

Lørdag 19. mai, 14.00-17.00

Geitmyra matkultursenter: Vi lager mat av fangsten! Supper, salater, sauser, teer, urtekaker, sufflé. Eller hva med noen grøftekantfrikadeller?

Tåsenveien 2, 0462 OSLO

På Nordre gravlund - se Geitmyra.no