Nyttevekster_geitemyra.jpeg

Mat av vårens ville vekster

Grunnkurs i nyttevekster

Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening arrangerer i år det populære kurset ”Mat av vårens ville vekster” i to omganger (et i Oslo og et i Asker). Det første kurset begynner 3.mai og det andre begynner 4.mai.
Her får du grunnleggende kunnskaper både i teori og praksis om de vanligste og beste nyttevekstene og hvordan man kan lage spennende retter av dem.
Du aner ikke hvor lett tilgjengelige disse plantene er. Når du først har lært dem er sjansen  stor for at du bare kan stikke ut en tur rundt hjørnet for å hente dagens middag. Sunne, næringsrike og vakre vekster rett fra der du bor. 

Kurset går over fire ettermiddager, tre timer hver gang. Til slutt får du faktisk diplom, for kurset er godkjent av Studieforbundet natur og miljø.

De to første kursdagene:Generelt om ville planter til mat og drikke, med forelesning og demonstrasjon med friske planter. Du lærer om hvordan du kan kjenne enkeltplanter igjen og om hvordan de har vært brukt tidligere. Det blir om bladgrønnsaker og krydder- og teplanter, og deres næringsinnhold. Vi gjennomgår også hvordan planter best kan plukkes og oppbevares.
Tredje dag samler vi planter og siste kursdag lager vi mat av fangsten

Kurslokalet blir påNaKuHel, Asker, Semsveien 168, 1384 Asker

Kursledere:
Svein Olav Drangeid
Randi Sandvik Holmiere

Pris: kr 1150
Pris for medlemmer: kr 850

 

Du blir registrert som deltaker når avgiften er betalt
Ved eventuelle spørsmål, kontakt Tove Jacobsen på tlf. 91 72 24 49 eller på epost: kurs@oosn.no

Alle påmeldte blir automatisk abonnenter av vårt nyhetsbrev.

Bli medlem! Medlemskap i foreningen koster kun 400 kr for et år.  Da får anledning til å delta på alle arrangementer,  du får redusert pris på kurs og på toppen av det hele bladet Sopp og nyttevekster i posten fire ganger i året.  Støtt opp om arbeidet med sopp og nyttevekster ved å bli medlem!  Her kan du melde deg inn!

Ved avmelding senest to uker før kursstart blir kursavgiften tilbakebetalt

Torsdag 3. mai, 18.00-21.00

Teori på NaKuHel, Asker

Mandag 14. mai, 18.00-21.00

Teori på NaKuHel, Asker

Onsdag 23. mai, 17.00-20.00

Ekskursjon

Torsdag 24. mai, 18.00-21.00

NaKuHel, Asker: Vi lager mat av fangsten! Supper, salater, sauser, teer, urtekaker, sufflé. Eller hva med noen grøftekantfrikadeller?

Semsveien 168, 1384 ASKER