Nyttevekster_geitemyra.jpeg

Mat av vårens ville vekster

Grunnkurs i nyttevekster, 12 timer

Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening arrangerer i år det populære kurset ”Mat av vårens ville vekster” i to omganger- Det førdte kurset begynner 4. mai og det andre
begynner 7. mai. Begge kursene blir på Geitmyra matkultursenter.
Her får du grunnleggende kunnskaper både i teori og praksis om de vanligste og beste nyttevekstene og hvordan man kan lage spennende retter av dem.
Du aner ikke hvor lett tilgjengelige disse plantene er. Når du først har lært dem er sjansen  stor for at du bare kan stikke ut en tur rundt hjørnet for å hente dagens middag. Sunne, næringsrike og vakre vekster rett fra der du bor. 

Kurset går over fire ettermiddager, tre timer hver gang. Til slutt får du faktisk diplom, for kurset er godkjent av Studieforbundet natur og miljø.

De to første kursdagene:Generelt om ville planter til mat og drikke, med forelesning og demonstrasjon med friske planter. Du lærer om hvordan du kan kjenne enkeltplanter igjen og om hvordan de har vært brukt tidligere. Det blir om bladgrønnsaker og krydder- og teplanter, og deres næringsinnhold. Vi gjennomgår også hvordan planter best kan plukkes og oppbevares.
Tredje dag samler vi planter og siste kursdag lager vi mat av fangsten

Kurslokalet blir Geitmyra Matkultursenter

Kursledere:
Nikolai Kolstad
Anne Sunde

Kursdager: 4/5-11/5-26/5-27/5

Mandag 4. mai, 18.00-21.00

Mandag 11. mai, 18.00-21.00

Tirsdag 26. mai, 17.00-20.00

Onsdag 27. mai, 18.00-21.00

Tåsenveien 2, 0462 OSLO

På Nordre gravlund - se Geitmyra.no