22279385_547863168886659_5362356354989414982_n.jpg

Tangsafari på Kjerringøy 20-22 april 2018

Herved inviterer vi til de som nok er OOSNs mest offensive tilbud noensinne.  Vi drar ikke bare litt ut av distriktet,  men faktisk helt til Kjerringøy en snau times kjøring nord for Bodø.  Dette er et eldorado for å bli kjent med den norske tang og tare-floraen,  og for å sanke med seg hjem alt man måtte klare å bære!

Turen ledes av våre venner Anne-Lise og Bjørn Viken  i Ting med Tang AS.  De hadde workshop på Grønttreffet i Vestby på forsommeren 2017,  men det er i nord at de også henter råvarene til sine produkter.  Anne-Lise og Bjørn er genuint interessert i tang og tare,  og er dyktige inspiratorer og pedagoger for å få andre med på laget. 

Kurs- og overnattingssted blir Kjerringøy Bryggehotell, som ligger rett i vannkanten.
(Hotellet kommer til å ha en bartender for salg og servering av alkohol på lørdag).

Dette er kursopplegget dag for dag.  Det vil bli sendt ut en oppdatert og mer detaljert plan når tiden nærmer seg. 

FREDAG
Ankomst Bodø på ettermiddagen –leiebiler til Kjerringøy. (vi er to sjåfører og regner med at 2 til kan kjøre).  Vi starter med en introduksjon på møterommet (kaffe og frukt inkludert) med et kursopplegg som tar ca. 2 timer - samt at vi gjør forberedelser til dagen etter.   Så er det middag som blir tilberedt og servert av hotellet. (3 retters meny)

LØRDAG
Frokost og smøring av matpakke.  Sanking og rensing i fjæra fra ca. klokken 10.00

Kjøkkenet både på hotellet og  Kvitbrygga (huset ved siden av hotellet) står til vår disposisjon etterpå.  Spising gjør vi i fellesskap rundt hyggelige bord i restauranten hvor vi også deler dagens opplevelser og erfaringer.  På Kvitbrygga kan vi skylle opp tangen og evt. henge til tørk. 

SØNDAG
Frokost og pakking og rydding av tang og tare.  Omvisning på Handelsstedet i ca. 1,5 time med påfølgende lunsj på Markens Grøde etterpå med lokale oster og brød.  Avreise til flyplassen og levering av leiebiler
Anne-Lise og Bjørn har hatt kurs på Kjerringøy tidligere og har kjente plasser for sankingen av tang og tare. Deltagere bør ha med slagstøvler og brodder samt egen kniv og saks og en skjærefjøl

Det vil bli sendt ut en oppdatert og mer detaljert plan når tiden nærmer seg. .

Priser:
Overnatting i enkeltrom:   Medlem kr 6100,-.  Ikke medlem kr 6500,-
Overnatting i dobbeltrom: Medlem kr 4900,-.  Ikke medlem kr 5300,-

NB:  Når du går inn på selve påmeldingen, så er det "Overnatting i enkeltrom" som er standard.  Når du krysser av for dobbeltrom,  blir rabatten trukket fra.    


Prisen dekker overnatting i to netter og all mat fra ankomst til avreise, samt alle råvarer og ingredienser til matlagingen på kurset. 
Prisen dekker også transport  t/r fra Bodø lufthavn til Kjerringøy bryggehotell og på kursdagene.  
Du må selv komme deg til Bodø, for egen regning.  Eksakt tidspunkt for avreise fra Bodø blir bestemt så fort som mulig, slik at den som vil kan time med et fly.
Inkludert i prisen. (Råvarer som vi skal bruke til å lage mat med tang og tare på lørdagen)

Har du spørsmål om opplegget?  Ta kontakt med Ting med Tang AS  ved
Anne-Lise 924 28 245/ anne-lise@tingmedtang.no
Bjørn Viken   928 23 919 / bjorn@tingmedtang.

Bli medlem! Medlemskap i foreningen koster kun 400 kr for et år.  Da får anledning til å delta på alle arrangementer,  du får redusert pris på kurs og på toppen av det hele bladet Sopp og nyttevekster i posten fire ganger i året.  Støtt opp om arbeidet med sopp og nyttevekster ved å bli medlem!  Her kan du melde deg inn!

Kaiveien, 8093 KJERRINGØY