Nyheter

Sjampinjonger.png

Sjampinjonger i Norge – hva er status?

Nettforedrag med Øyvind Weholt Sjampinjonger er ettertraktet både for matsoppelskere og mykologer. De kommer tidlig i sesongen og blir der til langt mot slutten.  Men å artsbestemme dem har ikke væ...

P4190436.JPG

Løkurt - Alliara petiolata

Interessen for spiselige ville vekster har nærmest eksplodert de siste årene. Det er gledelig fordi mange tradisjonelle «ugressplanter», som finnes nær sagt over alt, faktisk har en stor matverdi, båd...

ofte.jpg

Sikker på traktkantarell?

Er du usikker på hvordan traktkantareller ser ut? Her er bildeforklaring på hvordan traktkantarell ser ut.

Insektenes matfat.png

Insektenes matfat

Våre venner i Romerike sopp- og nyttevekstforening er medarrangør på "Insektenes matfat - hvordan vi alle kan bidra".

untitled-03791.JPG

I en skråning nær deg: Vinterkarse

Du trenger garantert ikke gå langt for å finne den delikate vinterkarsen (Barbarea vulgaris). Sannsynligvis går du forbi mange planter hver dag på veien til jobben, skolen, butikken. Den er lett å lær...

Bekkekarse_150424_Iphone-6156.jpg

Den skarpeste smaken i skogen: Bekkekarse

Bekkekarse har en frisk smak av pepper og sennep og er behagelig bitter. Den kan minne om matkarsen som mange har dyrket på våt bomull. Den er lett å finne.

_DSC1242-web (1).jpg

Mjødurt – nyttevekst med fin duft og god til mat

Mjødurt er en flerårig plante som kan bli 1,5 meter høy. Den vokser i store mengder på fuktige steder og er vanlig i hele landet.

2016-05-22 12.14.02.jpg

Vårens første, fine sopp!

Soppinteressen er noe som kommer krypende.

Stornesle

Brennesle, nærmere bestemt stornesle (Urtica dioica)

Brennesle - fra irritasjonsmoment til skattet matplante

Facebook-bilde.JPG

På sopp- og nyttevekstjakt i sosiale medier

Sosiale medier er en nyttig kilde, som bør tas i bruk hvis man ønsker å lære mer om både sopp og nyttevekster.

Russula_virescens3.jpg

Kremler - mine favoritter - lette å finne!

Disse vakre soppene som lyser der de står i skog og fjell er verdt å fange til stekepanna. Synes du sopp lett blir litt "svampet" ved tillaging, er kremler noe for deg. De blir sprø, delikate og nydel...

Fragaria_vesca_close-up_4.jpg

Vildkransens superfunn

Gjennom mitt firma Vildkransen hadde jeg levert ville vekster til den nyetablerte gourmetrestauranten Maaemo i ett år da den fikk to Michelinstjerner i mars 2012. Etter det økte bestillingene fra Maa...

Vintersopp

Sopptur i desember

Det var en hustrig og mørk dag i desember – men skogen kalte. Etter en kort kjøretur var jeg der og ble møtt av gamle kjente: