28951643726_7e57d4a60d_n.jpg

Hva har du i kurven?

I 2020 blir det soppkontroller på våre faste steder i Oslo: Sognsvann, Rustadsaga og Isdammen (Årvoll), samt på Kadettangen i Bærum og i Asker kulturhus. Kontrollene er alltid på søndager kl. 14.30-16.30 og går frem til søndag 4. oktober.
NB! Nytt i år er at vi vil starte allerede den 19. juli på Sognsvann og Rustadsaga. Fra 16. august til 4. oktober vil det være kontroller på alle de fem stedene.
 Annen nyhet i år er at vi også setter i gang med soppkontroller på Skullerudstua lørdagene 5, 12 og 19 september. Våre soppkontontroller er åpne for alle, og koster ingen ting.

På kontrollen går vi gjennom fangsten din sopp for sopp. Har vi tid, forteller vi deg litt om navn, kjennetegn og forvekslingsarter. Vi prøver også å alltid ha en liten sopputstilling av de vanlige artene du finner i området. Målet vårt er at det du tar med hjem er god og trygg mat og at du blir inspirert til å ta deg en ny tur i soppskogen.

Vil du se hvordan det er når vi har soppkontroll? Se Oslo og omland sopp- og nyttevekstforenings film om soppkontroll, og besøk oss ved neste anledning!

Eller du kan lese tegneseriestripen "Livet blant dyrene", hvor gjengen besøker soppkontrollen på Sognsvann.

 

 

Vi holder ingen kontroller for øyeblikket